مهندسین مشاور

مهندس مشاور چیست؟

مهندسین مشاور پادیرمانا

شاید عبارت مهندس مشاور به گوش بسیاری افراد خورده باشد، اما به احتمال زیاد اطلاعات بیشتر افراد جامعه حول محور یک حدس کلی در گردش است. بله، مثل حدس زدن در مورد یک کتاب از روی جلد آن! خوب بیایید جوابی کوتاه به سوال مهندس مشاور چیست؟ بدهیم. یک مهندس مشاور تخصص و توانایی طراحی و رهبری یک طرح و اصلاح آن را در حوزه هایی مثل زیرساخت های دولتی و خصوصی داراست. این متخصصین در بسیاری از رشته ها مانند مهندسی عمران، حوزه بهداشت و محیط زیست، حیطه مکانیک، برق و کشاورزی مشغول به کارند. البته این موارد تنها گوشه ای از گستره فعالیت آنهاست. در این مقاله، علاوه بر پاسخ به سوال مهندس مشاور چیست؟ وظایفی که این فرد به عهده دارد را نیز بررسی می کنیم.

 

مهندس مشاور معجونی از تخصص ها

مهندس مشاور معجونی از تخصص ها

بگذارید این موضوع را بیشتر برایتان بست دهیم. شاید برایتان جالب باشد که همین متخصصان سیستم های تهویه و برق را نیز طراحی می کنند، به کارخانه های تصفیه آب و پروژه های کنترل سیل در ایجاد یک برنامه ریزی مناسب یاری می رسانند و سیستم های تصفیه فاضلاب را باز طراحی می نمایند. مهندسان مشاور طیف گسترده ای از مشکلات پیچیده زیست محیطی را حل می کنند. آنها به عنوان تسریع کننده در فرایند حل مشکل، در قامت رهبری تیم‌هایی متشکل از متخصصان رشته های مختلف، در پروژه‌های فنی چالش ‌برانگیز ظاهر می شوند. این متخصصان همچنین به عنوان مشاوران متخصص در آژانس های دولتی محلی، استانی و مشاغل و صنایع خصوصی خدمت می کنند.

مهندسان مشاور از بررسی و تحلیل اولیه تا طراحی و ساخت نهایی به مشتریان دولتی و خصوصی خدمات می دهند. در کل پاسخ به مهندس مشاور چیست؟ تقریبا در حیطه مشاوره در طراحی پروژه های ساخت ‌و ساز و نوسازی در کل کشور قرار می گیرد. مهندسان مشاور سیستم‌ های تهویه و برق را برای بیمارستان‌های جدید طراحی می‌کنند، چگونگی ساخت تونل‌ها را در میان کوه‌ها بدون ایجاد مزاحمت برای حیات وحش محلی و بازسازی سیستم‌های تصفیه فاضلاب برای شهرهای شلوغ را مدیریت می‌کنند.

مشاهده بیشتر...
مهندسین مشاور

خوب با این اوصاف شاید تا اینجای کار و تا حدی به صورت یک مقدمه، به سوال مهندس مشاور چیست؟ پاسخ داده باشیم.

 مهندس مشاور نقش مهمی در رهبری یک طرح دارد

مهندس مشاور نقش مهمی در رهبری یک طرح دارد

مهندس مشاور چه وظایفی دارد؟

برای رسیدن به پاسخی جزئی تر در رابطه با سوال مهندس مشاور چیست؟ بهتر است تا مسئولیت های شغلی دقیق او، بسته به تخصص او و نوع پروژه هایی که انجام می دهد را بررسی کنیم. در اینجا برخی از وظایف رایج مهندس مشاور را مرور می کنیم:

مدیریت پروژه: این متخصصان با مشتریان کار و نیازهای آنها را ارزیابی می کنند، سپس آنها را به طرح ها و سیستم های جدید تبدیل می نمایند. از مرحله ایده‌پردازی تا تکمیل پروژه، آنها تمام جدول‌های زمانی پروژه را مدیریت می‌کنند.

چارچوب پروژه: مهندسان مشاور اغلب به معماران کمک می کنند تا چارچوب پروژه را مشخص کرده و در کنار آن پاسخی برای هر گونه مسئله فنی که احتمالا رخ می دهد پیش بینی کنند. این مشاوران پس از ارزیابی و تجزیه و تحلیل یک موضوع فنی، راه حل هایی را برای رفع مشکل ارائه می کنند، آنها این کار را بدون اینکه تأثیری در مهلت پروژه داشته باشد، انجام می دهند.

روابط با مشتری: این متخصصان با مشتریان، مقامات محلی و سایر ذینفعان ملاقات کرده و با آنها تعامل می کنند تا نیازهای آنها را بهتر درک کنند. این موضوع به ارائه راه حل هایی برای رفع و رجوع مشکلات تجاری می انجامد.

تکنیک های کاهش هزینه: نقطه عطف پاسخ به سوال مهندس مشاور چیست؟ شاید در قلب این توانایی نهفته باشد، زیرا مسائل مالی همواره نقش حیاتی در پروژه دارند.

مشاهده بیشتر...
خدمات و وظایف مهندس مشاور ساختمان

مهندسان مشاوری که در این حیطه تخصص دارند، طرح های با کیفیتی ارائه می دهند که هزینه ساخت، نگهداری و عملیات پروژه را کاهش می دهد. به یاد داشته باشید که مهندسان مشاور، چه یک طرح جدیدی را آماده کنند و چه طرح موجود را بازسازی کنند، باز هم محصولات نهایی که تولید می کنند، باید مقرون به صرفه بوده و به راحتی قابل دستیابی باشند.

نظارت لجستیکی بر پروژه: در جواب به سوال نقش لجستیکی مهندس مشاور چیست؟ می توان گفت این نقش در حیطه مسئولیت های یک مهندس مشاور قرار گرفته و شامل سازماندهی و مدیریت تدارکات مربوط به پروژه می شود. این موضوع ممکن است شامل خرید ماشین آلات یا تجهیزات لازم برای تکمیل پروژه باشد.

گزارش دهی: گزارش دهی، در حوزه ثبت جزئیات ارزیابی شده، توسط مهندسان مشاور می گنجد. این گزارش ها ممکن است شامل یافته های کلیدی یک پروژه، از ابتدا تا تکمیل پروژه باشد.

جلسات بازنگری: مشاوران اغلب در جلسات بررسی با سایر واحد های پروژه شرکت می‌کنند و روش اجرای طراحی موثر را مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهند.

یک مهندس مشاور نه تنها باید مهندس خوبی باشد، بلکه باید در مدیریت کسب و کار نیز مهارت داشته باشد. به عنوان مثال او باید به مهارت های مالی، منابع انسانی و بازاریابی به شکل گسترده ای مسلط باشد.

ناگفته نماند که یک شرکت مشاوره مهندسی ممکن است صرفاً با مالکین تأسیسات دولتی و خصوصی قرارداد داشته باشد یا ممکن است با سایر شرکت های مهندسی، معماران و سازندگان شریک باشد. مهندس مشاور ممکن است کل پروژه را طراحی کند یا فقط مسئول یک بخش از یک طرحی بزرگتر باشد.

 وظایف مهندسی مشاور طیف گسترده ای دارد

وظایف مهندسی مشاور طیف گسترده ای دارد

مهارت های مهندس مشاور چیست؟

در جواب مهارت های مهم یک مهندس مشاور چیست؟ می توان موارد زیر را نام برد:

مشاهده بیشتر...
طراحی فازهای معماری پاساژ های تجاری

مهارت های سازمانی: اغلب، مشاوران در بازه های زمانی دقیق و همزمان روی چندین پروژه کار می کنند. مهندسان مشاور برای اطمینان از تکمیل به موقع پروژه نیاز به مهارت های سازمانی عالی دارند.

مهارت‌های ارتباطی: مهندسان مشاور با مشتریان ملاقات می‌کنند، در جلسات بررسی شرکت می‌کنند، در مورد پیشرفت پروژه با ذینفعان تجاری بحث می‌کنند و نیازهای مشتری را با تیم خود در میان می‌گذارند. این متخصصان همچنین به مهارت های ارتباطی کتبی خوب برای تهیه گزارش های مربوط به پروژه نیاز دارند.

دانش کامپیوتر: مهندسان مشاور می توانند از مهارت های کامپیوتری خود برای ایجاد طرح های مهندسی پیچیده، خواندن نقشه های فنی و تغییر طرح استفاده کنند. تسلط بر نرم افزارهای مهندسی تخصصی نیز برای انجام کلیه وظایف مفید است.

برنامه ریزی:کارفرمایان اغلب مشاورانی با مهارت های برنامه ریزی عالی را ترجیح می دهند. برای مثال برنامه ریزی مناسب برای اطمینان از ایمنی در هر پروژه ساختمانی ضروری است.

حل مسئله: مهندسان مشاور برای عیب یابی و تجزیه و تحلیل مشکلات مرتبط با مهندسی به مهارت های حل مسئله نیاز دارند. آنها بر اساس تحلیل خود راه حل جامعی را برای مشکلات ارائه می دهند.

مهارت های فنی: اینکه مهارت های دقیق مورد نیاز برای مهندس مشاور چیست؟ ممکن است بسته به تخصص مهندسی فرد متفاوت باشد. با این حال، برخی از مهارت های فنی رایج مورد نیاز شامل شبیه سازی کامپیوتری، بهینه سازی طراحی، برآورد هزینه، تجزیه و تحلیل ریاضی، تجزیه و تحلیل قابلیت اطمینان و مدیریت مهندسی است.

مدیریت زمان: مهندسان مشاور علاوه بر مدیریت زمان کارهای خود، بر زمان تیم خود نیز نظارت می کنند تا از اتمام به موقع پروژه اطمینان حاصل کنند.

امیدواریم با مرور این مقاله به جواب سوال مهندس مشاور چیست؟ و حیطه اختیارات او رسیده باشید.

 

 

 

بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *