نظارت بر ساخت و ساز

نظارت بر ساخت و ساز به چه معنی می باشد؟

مهندس ساختمان

نظارت بر ساخت ساز یعنی مردم برای ساختن ساختمان برای زند گی کردن و محل کسب و کار خود اول باید از شهرداری مجوز ساخت وساز بگیرند. نظارت بر ساخت و ساز یکی از علت های خیلی مهم برای جلوگیری از تخلفات ساختمانی در ساختن ساختمان است.

با افزایش شهر نشینی و پیشرفت ساخت وساز در شهرها و اطراف شهرها باعث شده است که مردم به حاشیه نشینی و ساخت وساز غیر مجاز ساختمانی در زمینه ساخت وساز داشته باشند به همین دلیل نظارت در ساخت وساز به وجود آمده است.

نظارت بر ساخت ساختمان ها یک وظیفه ی خیلی مهم است؛ زیرا باعث می شود تخلف های کمتری در این زمینه رخ دهد و ساختمان های اداری و مسکونی در برابر وقایع طبیعی اعم از زلزله، سیل،طوفان و… مقاومت و استحکام بیشتری داشته باشد.

هماهنگ بودن شهرداری و سازمان نظام مهندسی باعث می شود که نظارت بر ساخت وسازهای شهری راحت تر باشد و اگر این سازمان ها هر کدام بدون هماهنگی باهم در ساخت وساز با مشکلات بیشتری رو به رو می شوند.

نظارت بر ساخت وساز یکی از وظایف خیلی مهم، مهندس عمران یا مجری ساختمان است که صلاحیت این مجری ساختمان توسط سازمان نظام مهندسی تایید شده است و اگر بدون نظر خواهی از مجری ساختمان پروژه ساختمانی شما مورد تایید شهرداری نمی باشد و شهرداری جلوی ساخت شما را می گیرد.

نظارت بر ساخت ساز

نظارت بر ساخت ساز

کار مجری ساختمان برای نظارت 

مجری ساخت و ساز و جانشین فنی کارفرما در نظارت ساخت وساز و اجرای ساخت ساختمان است که باید جواب گوی تمام مراحل ساخت ساختمان به ناظر و یا ناظران پروژه ساختمان و دیگر افراد و سازمان های مربوطه باشد. تمام مراحل ساخت ساختمان باید تحت نظر افراد کار بلد و دفاتر مهندسی که نماینده دستورالعمل های وزرات راه و شهر سازی و سازمان نظام مهندسی است انجام بگیرد.

وظایف مجری ساختمان در خصوص وظایف نظارت 

• مجری ساختمان باید مشخصات فنی ساختمان و نقشه های آماده به کار را قبل از اجرایی شدن آنها بررسی کند و بر روی آنها مطالعه دقیق داشته باشد. بعد از انجام بررسی و مطالعه تمام نقشه های ساختمان و اشکالات و عیب های نقشه ساختمان و مقایسه آن با پروانه کسب ساختمان،مشخصات فنی ساختمان و نقشه های اجرایی باید عیب یابی و برطرف شود که اگر تغییری در نقشه ها ایجاد شد این تغییرات را به کار فرما هم اطلاع دهد.
• مجری مربوطه ضمن نظارت این وظیفه را برعهده دارد که، یک برنامه زمان بندی برای اجرا به صورت فرضی از شروع و پایان پروژه داشته باشد البته با در نظر گرفتن مشکلاتی مانند کمبود مصالح ساختمانی و موارد دیگر که برای پروژه پیش می آید به کار فرما ارائه دهد.
ایمنی بودن پروژه ساختمانی یکی دیگر از وظایف مجری ساختمان در زمینه نظارت در ساخت وساز است. مجری ساختمان وظیفه دارد تمام اصول ایمنی و مشکلات اطراف پروژه ازجمله حفاظت از کارگاه و ساختمان های کنار پروژه را در نظر داشته باشد.
• در تمام شدن روند اجرایی پروژه رعایت اصول و مقررات ساختمانی و مقررات شهر سازی و تمام عملیات اجرایی با نقشه های ساختمان و مقرراتی که در پروانه ساختمان درج شده است یکی از وظایف جدا نشدنی مجری ساختمان می باشد.
• مجری ساختمان یا مهندس عمران باید برای همه ی تغییرات انجام شده در برنامه اجرایی ساختمان و زمان بندی که برای ساختمان پیش بینی کرده از کارفرما و طراح ساختمان موافقت و تایید نهایی را به صورت کتبی از آنها بگیرد.

وظایف مجری ساختمان

وظایف مجری ساختمان

تاثیر نظارت بر ساخت و ساز بافت های فرسوده

وقتی که نظارت در ساخت و ساز بافت های فرسوده نباشد و از مصالح غیر استاندارد در بافت های فرسوده به کار رود باعث می شود که ۳۰ درصد از زحمت هایی که در این ساختمان کشیده شده است و هزینه هایی هم که در این ساخت و ساز استفاده شده است بی فایده باشد.

ولی اگر از مهندس ناظر برای نظارت در ساخت و ساز خانه های قدیمی و ساختمان‌های فرسوده استفاده و مشورت بگیریم، هیچکدام از این اتفاق‌ها نمی‌افتد و ضرر مالی و جانی نمی بینیم.

چگونگی ساختن ساختمان تحت نظر مهندس عمران برای نظارت 

اولین کاری که برای احداث ساختمان باید انجام دهیم، دریافت نقشه‌های طراحی و پروانه ساختمانی است. پس مالک ساختمان برای انجام این کار اول باید به دفاتر نظام مهندسی مراجعه نماید، تا نقشه های سازه، معماری، تاسیسات مکانیکی و تاسیسات الکتریکی برای نقشه ساختمان طراحی گردد.

بعد از این مرحله با داشتن نقشه های تایید شده توسط مهندسین طراح به قسمت شهر سازی شهرداری شهر خود مراجعه، تا پروانه ساختمانی را برای ساخت أخذ نمایند. شروع عملیات نظارت بر اجرای ساختمان بعد از گرفتن پروانه ساختمان است.

از نظارت بر ساخت و ساز ساختمان

از نظارت بر ساخت و ساز ساختمان

هدف از نظارت بر ساخت و ساز ساختمان

هدف ما از نظارت بر ساختن ساختمان ها نظم بخشی به مراحل ساخت و احداث ساختمان از که این نظارت به دلیل مدیریت مرحله های ساخت و ساز ساختمان در تمام مراحل از مرحله خاک برداری گرفته تا مرحله اسکان در ساختمان است.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *