قصد داریم در این مقاله در مورد روند و الزامات قبل از شروع پروژه صحبت کنیم که شامل پیشنهادات و نقشه های طرح، تحقیقات نهایی، تصویب، اجرای طرح و نحوه اجرای پروژه میباشد. طرح توسعه شامل گروهی از فعالیت های عمرانی مبتنی بر کارهای فنی، اقتصادی و اجتماعی است که توسط دستگاه های اجرایی انجام میشود. هدف از مراحل شکل گیری طرحهای عمرانی تحقق برنامه های بلند مدت توسعه است و معمولاً با بودجه مشخص و در بازه زمانی معین اجرا میشود.
شروع یک پروژه عمرانی و ساختمانی ممکن است بر اساس نیازهای تجاری یا نیازسنجی سرمایه گذار باشد. البته قبل از شروع اجرای پروژه، احتیاطها و مطالعات زیادی برای انتخاب پروژه انجام میشود. مطالعاتی که اگر به درستی تحلیل نشوند، میتوانند منجر به شکست یا ناموفق شدن پروژه شوند.
فرآیندهای پیش از ساخت و ساز و پروژه های عمرانی
برای اینکه یک پروزه عمرانی موفق و مطلوب باشد باید قبل از آغاز مراحل شکل گیری طرحهای عمرانی، برنامه ریزی های منظمی در آن صورت گرفته باشد. برای بررسی اقدامات احتیاطی قبل از اجرای پروژه ساختمانی با ما همراه باشید.
- توجه به برنامه ریزی مشخص
ترسیم برنامه برای این مرحله باید قبل از هر اقدامی اجرا شود. در این مرحله که مرحله اول پروژه ساختمانی میباشد باید تمامی سوالات، طرحها، پیشنهادات و باید بیان شود. پرداختن به این مسائل باعث میشود که کارفرما یا سرمایه گذار تمام جوانب پرونده را بررسی کند و در صورت نادیده انگاشتن چیزی به او یادآوری شود. ممکن است در مرحله اول طرح این مسائل، مورد خاصی وجود نداشته باشد یا ممکن است به همه سؤالات پاسخ کامل داده نشود اما زمانی که تمرکز بر روی اهداف پروژه و نتیجه نهایی باشد، هدف مشخص میشود و به تمام سوالات پاسخ داده میشود. اخذ تاییدیه طرح و مطالعات تکمیلی در این مرحله باید پاسخ تمامی سوالات به طور قطعی مشخص و نتیجه مطالعات تکمیلی و آخرین تحقیقات بیان شود. قسمت های اصلی یک پروژه در این مرحله تعیین میشود. این بخش ها عبارتند از بودجه، تکمیل اطلاعات فنی پروژه، طرح منطقی پروژه ساخت، تصویب نهایی و تاریخی که باید شروع پروژه شروع بشود.
- توجه به مرحله اجرا
پس از شفافسازی و تکمیل مراحل اولیه، پروژه به مرحله اجرا و ساخت میرود. در این مرحله طرحهای مصوب مرحله به مرحله اجرا میشود و طبق برنامهریزی قبلی پروژه، اهداف آن به صورت گام به گام اجرا میشود.
قدم اول، پیشنهاد و ترسیم طرح است
در مرحله اول سوالاتی در مورد اجرای طرح مورد بحث قرار میگیرد. این زمان تشکیل و طراحی یک طرح است که میتواند با یک جرقه یا علامت سوال در ذهن سرمایهگذار یا کارفرما شروع شود. سوالات مهم در این مرحله شامل موارد زیر است.
- مزیت های وجود طرح
- سودبران کلیدی پروژه را شناسایی کنید
- اهداف خود را مشخص کنید
- محدوده کار را تعیین کنید
- تهیه برنامه اولیه و زمانبندی پروژه عمرانی (پس از پذیرش طرح تفصیلی تهیه میشود)
همه این موارد ممکن است در ابتدا طور کامل پاسخ داده نشوند.
مرحله دوم، تهیه تحقیقات تکمیلی و پذیرش طرح است.
در این مرحله باید به تمامی سوالات پاسخ داده شود و طبق مراحل زیر اقدام شود و در این مرحله برای طراحی تمامی سوالات این مرحله یک طرح منطقی یا امکان سنجی تهیه شود.
- شناسایی شخص مسئول طرح
- یک تیم کاری پروژه انتخاب شده سپس وظایف مرتبط ایجاد کنید
- اطلاعات کامل طرح فنی
- ساختار خطا و زمان بندی کلان را ارائه دهید
- بودجه بندی (درآمدها و هزینه ها)
- تجزیه و تحلیل و نتیجه گیری از مطالعات طراحی
- پذیرش و آغاز پروژه عمرانی
- طرح توصیفی یا امکان سنجی پروژه ساختمانی
تحقیقات، مهمترین مرحله در اجرای یک پروژه است زیرا اساس هر اقدامی مانند طراحی است. هر نوع اشتباه در این مرحله میتواند عدم موفقیت پروژه را در پی داشته باشد و باعث عدم موفقیت پروژه شود. یک طرح توجیهی فقط به این سوال که آیا این پروژه امکانپذیر است یا خیر پاسخ نمیدهد. در حقیقت، بازار هدف، جایگاه بازار و سایر ویژگی های طراحی را برای دستیابی به حداکثر موفقیت پروژه به دقت شناسایی میکند.
تحقیقات امکانسنجی باید در سه مرحله انجام شود: تعیین امکانات، امکان سنجی اولیه و امکان سنجی نهایی. در مرحله اول به بررسی و کسب اطلاعات اولیه میپردازیم سپس احتمال اولیه و خام بررسی شده و مفروضات طرح با توجه به شرایط عمومی کشور بررسی میشود. گزارش نهایی پس از اولین ارائه گزارش به سرمایه گذاران اصلی و پس از دریافت نظرات و درخواست های آنان در راستای مفروضات اولیه تهیه میشود.در این گام باید جزئیات پروژه مشخص شود تا پیچیدگی در مورد طراحی پروژه، روش اجرا و فروش محصول پایانی پروژه وجود نداشته باشد. با تصویب پروژه، آغاز برنامه ریزی اولیه پروژه (گام سوم) در دستور کار قرار خواهد گرفت.
بخشی از گزارش امکانسنجی پروژه چیست؟
گزارش امکان سنجی با توجه به موارد زیر بسیار آسان تر خواهد بود.
- آشنایی با مفروضات پروژه (مفروضات متناسب با نیاز سرمایه گذار)
- مطالعات بازار (بررسی تقاضا برای محصول نهایی پروژه) و بررسی رقبای فعلی
- مطالعات فنی و برآورد امکانات زیربنایی پروژه (طرح و مفهوم اجرای پروژه باید در این مرحله تعریف شود)
- برانداز سرمایهگذاری طرح
- تخمین زدن هزینههای ساخت و ساز با در نظر گرفتن شرایط اقتصادی
- نحوه تامین مالی پروژه…
در حالی که ارزیابی و طرح های امکان سنجی انجام میشود، تصمیمات عمدتا بر اساس نتایج تحقیقات مالی است، اما بخش مالی کاملاً به درستی اطلاعات ورودی و برآورد هزینه به دست آمده از بازار و فنی بستگی دارد. مطالعات. این بدان معنی است که هر چه اطلاعات به حقیقت نزدیکتر باشد، خروجی گزارش تحلیلی دقیقتر است. علاوه بر کار، باید از قوانین و مقررات جدید مؤسسات دولتی نیز آگاه بود، زیرا نتیجه پایانی پروژه تأثیر زیادی (، مجوزها، تقسیمات، تخلفات، سطح اشغال و …) در بین این موارد دار. .
پس از تصویب طرح، باید مفروضات روش اجرای پروژه پیشنهادی و تایید شده در مرحله قبل را اعمال کنیم. از جمله مفروضات مدیریتی این مرحله می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- داخلیسازی طرح بر اساس منابع موجود تشکیلاتی
- برنامه ریزی روش اجرای قرارداد
- روش های فروش را مشخص کنید
نتیجه گیری
همانطور که گفته شد، پروژه و طرح عمرانی و ساختمانی مراحلی دارد که باید دقیقاً وگام به گام طی شود تا پروژه ای موفق داشته باشیم. مدیران مجاز پروژه، افرادی هستند که با اجرای پروژه های عمرانی سودآور میتوانند شهر و کشور خود را توسعه دهند.