مقالات

نظارت پروژه های ساختمانی شامل چه مواردی است؟

 

نظارت پروژه های ساختمانی برای پروژه های مسکونی، شهری، تجاری و اداری، صنعتی و موارد خاص انجام می شود و خدمات مشاوره ای نیز برای تبدیل اماکن مسکونی به تجاری و اداری، بیمه های پروژه، تولید کننده های مصالح ساختمانی به صورت عمده ، بهینه سازی اسکلت ساختمان و … ارائه می دهد و در نهایت انواع گزارش و گواهی حاکی از مراحل انجام پروژه، تاییدیه های آسانسور، آتش نشان، اتمام عملیات ساخت و ساز، استحکام و مقاومت بنا و سازه و … را عرضه می کند. اگر بخواهیم در مجموع توضیح دهیم باید بگوییم نظارت پروژه های ساختمانی شامل صلاحیت و درستی انجام کار تمام امور و نیرو های انجام دهنده پروژه می باشد.

نظارت پروژه های ساختمانی

ناظر ساختمانی کیست

ناظر ساختمان یا همان مهندس ناظر فردی با پروانه اشتغال به مهندسی می باشد که در رشته های کنترل ساختمان و یا نظام مهندسی تحصیل کرده و در زمان ساخت و ساز بر عملیات ساخت درست و صحیح سازه و ابنیه ساختمانی بنا و دیگر مواردی همچون تاسیسات برقی، مکانیکی، معماری ساختمان و … طبق مقررات و اصول ساخت و ساز نظارت می نماید.

وظایف مهندس ناظر ساختمان چیست

برخی از افراد تصور می کنند که مهندس ناظر کار بسیار ساده و راحتی دارد  و تنها باید به سازه را با نقشه تطابق دهد درست است این بخشی از وظایف مهندس ناظر است و به علت وجود نکات بسیار زیادی در نقشه کار چندان اسانی هم نمی باشد اما تمام وظایف مهندس ناظر به این عمل ختم نمی شود و به همین راحتی ها هم که تصور می شود نیست. مهندس ناظر وظیفه دارد بر تمامی عملیات ساخت و ساز نظارت داشته باشد و تمامی عملیات تحت نظر ایشان احداث شود تا تمامی کار ها طبق دستورات مهندسی و نقشه و مشخصات درج شده در پروانه ساخت و محاسبات فنی صورت گیرد و در پایان تمامی مدارک به کار فرما ارائه شود. مهندس ناظر باید گزارش کار تمامی مراحل انجام شده را که عبارتند از: پی سازی، سفت کاری، اجرای اسکلت، نازک کاری و پایان کار را به شهرداری و یا همان مرجع صادر کننده پروانه ساخت ارائه دهد همچنین زمانی که تخلفی صورت گرفت باید ان را به شهرداری اعلام نماید.

نظارت پروژه های ساختمانی

مدت زمان نظارت مهندس ساختمان

طبق قانون نظام مهندسی ساختمان های ساخته شده از نظر امیت به گروه های الف، ب، ج و د دسته بندی می شوند که در جدول زیر مشاهده می نمایید.

طبق این دسته بندی مدت زماان نظارت مهندس ساختمان، برای ساختمان های گروه الف برابر با یک سال و نیم، برای ساختمان های گروه ب برابر با دو سال و نیم و برای گروه ج و د برابر با 3 سال می باشد. لازم به ذکر است که اگر اعتبار پروانه ساختمان به اتمام برسد و نیازبه تمدید داشته باشد برای نظارت باید قرارداد جدیدی تمدید شود که در مدت نظارت هیچ گونه تاثیری نخواهد داشت همچنین اگر عملیات تمام شود و پایان کار دریافت شود و هنوز به تاریخ پایان قرارداد مانده باشد قرارداد خاتمه می یابد و کار فرما و سازنده هیچ حق و ادعایی نخواهند داشت.

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به این لینک مراجعه نمایید و اطلاعات تکمیلی را دریافت کنید.

تولید محتوا : کانون تبلیغاتی فرمو

Back to list

3 thoughts on “نظارت پروژه های ساختمانی شامل چه مواردی است؟

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *