نقشه های معماری

معرفی نقشه های معماری

 

همه ما برای داشتن آرامش و امنیت نیازمند پوشاک، خوراک، و مسکن خواهیم بود، و برای به دست آوردن هر کدام نیازمند اطلاعات دقیقی خواهیم بود تا هنگام خرید بررسی ها به طور دقیق انجام شود. در این تحقیقات از ویژگی های مسکن، و یک نقشه دقیق معماری توضیحاتی به شما خواهیم داد.

یک نقشه معماری دقیق به سه  فازاصلی  تقسیم میشود:

فاز اول : ترسیم و اندازه گیری نقشه با مقیاس ۵۰/۱_ ۱۰۰/۱

فاز دوم : اجرایی نقشه طراحی شده میباشد.

فاز سوم: اجرای ترسیمات، محاسبات، و طراحی ها

معرفی نقشه های معماری

معرفی نقشه های معماری

فاز اول نقشه های معماری

در واقع بیانگر محیط اطراف ساختمان، و مقیاس های اطراف ساختمان میباشد. با توجه به مقیاس های ارائه شده میتوان میزان هزینه های ساخت هر پروژه معماری را به دست اورد. همان طور که میدانید این بخش شامل جزئیات پیچیده تری خواهد بود برای کارگران، کارفرما، و صاحبان ملک ، از همین رو طراحان نقشه های معماری برای درک بیشتر نقشه و طراحی خود از ماکت و ترسیمات سه بعدی استفاده میکنند، از این روز به راحتی میتوان طراحی داخلی و بیرونی پروژه خود را در حالت ساده تری درک کرد. یکی از نکات مثبت در طراحی فاز یک اجرای تغییرات میباشد، در فاز یک امکان ایجاد تغییرات در طراحی ممکن است اما اگر بخواهیم در فاز دوم این تغییرات را ایجاد کنیم به دلیل هزینه های زیاد مالی نوعی ضرر مالی محسوب میشود و تقریبا امکان پذیر نمیباشد.

فاز اول نقشه های معماری

فاز اول نقشه های معماری

فواید طراحی فاز یک 

این نقشه به طور ساده طراحی میشوند و دارای درک بصری مناسب  برای مهندسان، کارگران، کارفرما و همچنین صاحبان ملک مورد نظر میباشد،همچنین به  خاطر طراحی  ساده اش به راحتی میتوان کمبود های احتمالی طرح را تشخیص داده و در مراحل بعدی آن را حذف و جایگزین های بهتری برایش انتخاب نمود. همان طور که میدانید برای اخذ مجوز نیازمند به یک طراحی دقیق که شامل تغییرات نیز  باشد هستیم، و در واقع یکی از اصول مهم در این بخش نظر سنجی بین مهندسان و کارفرما میباشد، که باعث به دست اوردن مجوز خواهد بود.

فواید طراحی فاز یک 

فواید طراحی فاز یک 

دسته بندی ماکت در فاز اول

دسته اول نمای داخلی پروژه ( طراحی اتاق خواب ها، پذیرایی، آشپزخانه،جای گذاری پنجره ها و…)، حس عمق  پلان ها، و… را ترسیم میکند همچنین نمای  بیرونی ( محیط اطراف ساختمان: خیابان، فروشگاه های دیگر، و…) پروژه را ترسیم میکند.

 

فاز دوم نقشه های معماری

 

فاز دوم: دارای تفاوت بسیاری از فاز اول میباشد، در فاز اول بیشتر به زیبایی های بصری و کلی محیط داخلی و خارجی پروژه توجه میشود، اما در فاز دوم به جزئیات پروژه اشاره میکند، به عنوان مثال در فاز دوم توضیحات دقیق راجع به فنداسیون  ساختمان، جنس دیوارها، جنس پنجره و مصالح کف سازی، مسیر لوله ها و برق کشی ها، و…ارائه میشود که هر کدام مهندس و طراح شخصی خود را شامل میشود. در فاز دوم مهندسان به چند دسته تقسیم میشوند:

فاز دوم نقشه های معماری

فاز دوم نقشه های معماری

نقشه فاز دوم معماری:

در این بخش طراحان معماری به  طراحی کامل مصالح و جزئیات اجرایی ساختمان میپردازند.

نقشه فاز دوم سازه:

در این بخش مهندسان محاسب به معرفی فنداسیون ها، ستون ها، پوشش های سقفی و…میپردازند.

 نقشه فاز دوم  تاسیسات مکانیکی پروژه:

نقشه  تاسیسات مکانیکی توسط مهندسان مکانیک طراحی شده، در این بخش به معرفی سیستم گرمایشی پروژه، سیستم آب رسانی، جایگذاری  لوله فاضلاب،و…میپردازند.

نقشه فاز دوم سازه:

نقشه فاز دوم سازه:

نقشه فاز دوم  تاسیسات الکتریکی پروژه:

نقشه تاسیسات الکتریکی توسط مهندسان برق طراحی شده، در این بخش نیز به معرفی سیستم روشنایی، جایگذاری پریز و کلید ها،و…میپردازند.

فاز سوم نقشه های معماری

آخرین فاز یک نقشه معماری دقیق میباشد، در این بخش تمام طراحی ها، محسبات،ترسیمات انجام شده به صورت عملی اجرا خواهند شد.

Back to list

One thought on “معرفی نقشه های معماری

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *